Direktlänk till inlägg 6 oktober 2009
1 kg kycklingfileér som jag delade på längden så de blir tunnare. (Kan även använda kycklingklubbor förstås)
Marinad:
3-4 dl turkisk yoghurt
2-3 msk tandoori masala krydda (beställt från svampbutiken)
vitlök
1 tsk ingefära
ev. lite citron eller limesaft
1 msk matolja
Blanda ihop allt och sätt i en plastpåse, lägg i kycklingbitarna och gnugga runt lite.
Låt marinera i kylskåp 6-24 timmar, ju längre ju mer smak.
Häll allt från påsen i ugnsäker form, ställ in i ugnen 200 grader 20 min, sen ytterligare 5 min på grill 275 grader.
Klyftar 2 skalade lökar och sätter i en särskild torr ugnsform i ugnen på grillens varmaste läge högst upp i ca 5 min. Ska bli lite svartbrända kanter på löken...Mums...
Servera med ris eller couscous.
Hittade en bild på internet som jag lånade!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|