Direktlänk till inlägg 17 januari 2011
Här kommer ett jättebra recept på glutenfri tårtbotten (sockerkakstyp)
* Sätt ugnen på 175 grader
* Smöra en slät kakform ca 26 cm i diameter (helst i teflon)
4 ägg
2 dl socker
1 ½ dl fin mjölmix, finax eller semper
1 ½ dl potatismjöl
1-2 tsk bakpulver, den mindre mängden till sempermixerna
* Vispa ägg och socker pösigt
* Sikta ner de andra ingredienserna i äggsmeten
* Grädda kakan i mitten av ugnen 40-45 min.
Dela botten i tre delar när den svalnat och gör valfria fyllningar.
(Jag "dränker" alltid bottnarna med saft för att få tårtan saftig)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
|||
10 | 11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
16 | |||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 | |||||||||
|