Direktlänk till inlägg 9 november 2013
Här kommer ett recept lagom till helgen på en jättegod och lite annorlunda gryta med en liten touch av choklad.
Köttgryta med en touch av choklad
1.2 kg grytbitar av nöt
1 gul lök
1 röd lök
1.5 dl rött vin
1 msk soya
1 köttbuljongtärning
2-3 dl vatten
Salt och Peppar
3 dl grädde
Färska champinjoner
2 hackade färska chilipeppar eller torkad finhackad chili
40 gram mörk choklad (ej blockchoklad)
Bryn kött och hackad lök i en gryta. Tillsätt vin, vatten, soya och buljong och låt puttra under lock i 1,5 timmar.
(Späd på med vatten vid behov)
Stek champinjoner och tillsätt i grytan tillsammans med grädden och chilin.
Låt puttra ytterligare 30 min tills köttet är riktigt mört.
Bryt ner chokladen innan servering och låt den smälta i grytan.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|